Polyester wat is dat nu precies ?

Polyester is een kunsthars, welke hard wordt na toevoegen van een verharder. Dit proces is onomkeerbaar en polyester kan dus niet meer gesmolten worden. Polyester rot of roest niet en kan verwerkt worden met een minimum aan gereedschappen. Met een polyester reparatie set kun je echter wel eenvoudig kleine reparaties uitvoeren. Bijvoorbeeld aan caravans, boten of zwembaden.

Polyester wordt meestal gecombineerd met glasvezel, om een sterk, slagvast en stijf product te verkrijgen. Voorbeelden van polyester producten zijn boten, zwembaden, autobumpers, dakgoten, kunstwerken, waterscooters, badkamers waterdichte bekledingen en nog veel meer.

Voordelen bij het werken met polyester:

  • Polyester rot of roest niet
  • Geschikt voor enorm veel toepassingen
  • Polyester is een sterk en stijf systeem

Het combineren van polyesterhars met glasvezel wordt lamineren genoemd. De resulterende kunststof wordt een laminaat genoemd, naar de verschillende lagen glasvezel waaruit het bestaat.

Kortom, kun je iets gebruiken om de polyester tegenaan te lamineren, dan kan het met polyester gemaakt worden.

Polyester producten kunnen op diverse manieren worden afgewerkt. Tegen een gladde mal aan kan gelcoat gebruikt worden, een ca. 0,3mm dikke door en door gekleurde laag op basis van polyester. Deze laag neemt de oppervlaktestructuur aan van de mal. Meestal wordt er gestreefd naar een spiegelgladde afwerking. Gebruik voor het vullen van kleine gaatjes en een strakke afwerking polyester plamuur. Dit product heeft een snelle doorharding en is gemakkelijk te schuren. 

polyester-hars-polyester reparatie polyesterhars

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *